Anestezi hamileliği etkiler mi?
Hamile biri anestezi yapabilir mi?, Hamilelik esnasında birçok ilacın kullanılmaması ya da kontrollü kullanılması önerilmesine karşın, dental tedavilerde kullanılan lokal anesteziklerin herhangi bir yan etkisi rapor edilmemiştir.
Hamile biri anestezi yapabilir mi?
Hamile biri anestezi yapabilir mi?,
Hamilelik esnasında birçok ilacın kullanılmaması ya da kontrollü kullanılması önerilmesine karşın, dental tedavilerde kullanılan lokal anesteziklerin herhangi bir yan etkisi rapor edilmemiştir. Anestezi aldıktan ne kadar sonra hamile kalınır?
Anestezi aldıktan ne kadar sonra hamile kalınır?,
“Gebeler anestezi altında ameliyat olabilirler. Ancak mecbur kalınmadıkça hamilelerde ameliyattan kaçınılmalıdır. Genel anestezi bebeğe geçer mi?
Genel anestezi bebeğe geçer mi?,
Genellikle, 6 ila 8 hafta gibi bir süre beklemek önerilir. Gebelikte hangi anestezi kullanılır?
Gebelikte hangi anestezi kullanılır?,
İşlem sonrası 4-6 saat bacaklarda hareketsizlik devam eder.Çoğunlukla sezaryende bu yöntemi tercih ederiz bu yöntemle hem annemiz doğum esnasında uyanık olup bebeğini görme imkanına sahipken hem de sezeryan sırasında genel anestezi de verilen anestezik maddeler bebeğe de geçmemiş yani bebeğimizi uyutmamış oluruz. Hamileyken dişe anestezi yapılır mı?
Hamileyken dişe anestezi yapılır mı?,
Gebelerde yapılacak operasyonda, uygunsa lokal veya bölgesel anestezi uygulanabilir. Normal doğum sırasında uygulanabilen epidural anestezi yöntemi bölgesel anestezi şeklidir. Hamileyken anestezili endoskopi yapılır mı?
Hamileyken anestezili endoskopi yapılır mı?,
Haftalar arasında tedavi yapılması tercih edilmelidir. Gebelikte diş tedavisi, kanal tedavisi , hatta anestezi altında bile diş çekimleri yapılabilir. Tedavi sırasında kullanılan lokal anesteziklerin (uyuşturucuların) bebeğe hiç zararı yoktur. Genel anestezi vücuttan kaç günde atılır?
Genel anestezi vücuttan kaç günde atılır?,
Gebede endoskopik işlemin en uygun yapılacağı zaman ikinci trimesterdir. Bu nedenle hamilede endoskopik işlemler çok zaruri değil ise 2. trimastere ertelenmelidir. Her endoskopik işlemden önce anne ve fetüsün durumunu değerlendirmek üzere mutlaka bir kadın doğum uzmanından konsültasyon istenmesi gerektirir. Hamileyken içine boşalınca tekrar hamile kalınır mı?
Hamileyken içine boşalınca tekrar hamile kalınır mı?,
İlaçların istenmeyen etkileri (uyku hali, bulantı-kusma, tansiyon düşmesi vs) sık görülmemekle beraber beklenen etkilerdir. 24 saat içinde tüm anestezi ilaçları vücudunuzdan atılır ve yapılan çalışmalarda vücudunuzda kalıcı hasar bırakacak hiçbir etkileri tespit edilmemiştir. Anestezi aldıktan sonra ne olur?
Anestezi aldıktan sonra ne olur?,
Hamileyken tekrar hamile kalmak mümkün değildir. Gebelik sürecinde embriyonun rahme yerleşmesi ile birlikte rahim ağzı bir mukus yapısı ile kapanır. Mukus yapısı bir tıkaç görevi görerek bebeği enfeksiyonlara karşı korur. Aynı zamanda spermin rahim içine ulaşmasına engel olur. Hangi durumlarda genel anestezi yapılmaz?
Hangi durumlarda genel anestezi yapılmaz?,
Bunlardan baş dönmesi, bulantı, titreme, boğaz yanması, vücut bazı bölgelerinde hamlık ve uyuşukluk hissi, ağrı sayılabilir. Bu semptomların çoğu anestezistiniz tarafından sırasıyla yeterli sıvı alımınızın tamamlanması, yapılan narkotik ilaçların kararlı düzeyleri ile baş dönmesi ve bulantı etkisi düşürülür. Kürtaj anestezi gerektirir mi?
Kürtaj anestezi gerektirir mi?,
Genel anestezi birçok kişiye sorunsuz bir şekilde uygulanır. Ancak bazı durumlarda hastanın hayatını riske atmamak için genel anesteziden kaçınılır. Bunlar çoğunlukla kalp ve akciğer gibi rahatsızlıklardır. Solunum sıkıntısı olan kişilerde de mümkünse farklı anestezi teknikleri kullanılır. Prenses doğum nedir?
Prenses doğum nedir?,
Kolay, pratik ve daha az risk barındıran bu yöntem sırasında kadının rahmindeki cenin, plastik enjektör ve ince plastik boru şeklinde kanül adı verilen aletler sayesinde çekilerek alınır. Genellikle 10-15 dakika süren, lokal veya genel anestezi uygulanarak yapılır. Bu adımların ardından kürtaj işlemi tamamlanmış olur.