Enjeksiyon yerleri nelerdir?
Enjeksiyon yerleri nelerdir? Enjeksiyon yerleri nelerdir?, Enjeksiyon yapılan kaslar nelerdir?, Enjeksiyon iğnesi nereden vurulur?, Kaç çeşit enjeksiyon vardır?, Kalçada iğne nereye vurulur?, Enjeksiyon bölgesi neresi?
Enjeksiyon yerleri nelerdir?
Enjeksiyon yapılan kaslar nelerdir?, Genel olarak enjeksiyon 3 farklı şekilde yapılır: - Deri altına - Adale yani kas içine - Damar içine Deri. Deri Altı Enjeksiyonu: Deri altına enjeksiyon yapmak için en uygun bölge üst kolun dış yüzü ya da bacağın üst-dış kısmıdır.
Enjeksiyon yapılan kaslar nelerdir?
Enjeksiyon yapılan kaslar nelerdir?,
Genel olarak enjeksiyon 3 farklı şekilde yapılır: - Deri altına - Adale yani kas içine - Damar içine Deri. Deri Altı Enjeksiyonu: Deri altına enjeksiyon yapmak için en uygun bölge üst kolun dış yüzü ya da bacağın üst-dış kısmıdır. Enjeksiyon iğnesi nereden vurulur?
Enjeksiyon iğnesi nereden vurulur?,
Kas içi enjeksiyon, vücuttaki birden fazla bölgeye uygulanabilmektedir. Yaygın olarak deltoid, kalça kası, rektus femoris ve Vastus lateralis kasları tercih edilir. Zedelenmiş, hassas, kırmızı, şişmiş, iltihaplı ve yaralı bölgeler enjeksiyon için uygun bulunmayan bölgelerdir. Kaç çeşit enjeksiyon vardır?
Kaç çeşit enjeksiyon vardır?,
Kas içine enjeksiyonda en çok tercih edilen bölge kalçadır. Buna ilave olarak baldırlardan, uyluktan veya omuz (deltoid) kaslarından da iğne yapılabilir. Hastanın ağız yoluyla ilaç alamadığı zamanlarda ve ilacın çabuk tesir etmesi gerektiği anlarda uygulanır. Kalçada iğne nereye vurulur?
Kalçada iğne nereye vurulur?,
İğne yapılacak şahsın kuyruk sokumundan sağ veya sol tarafa doğru ve omurgasına dik olarak bir çizgi çizilir. Bu çizginin ortasından dikine bir çizgi-baha çizilir. Kalçanın bir tarafı bu suretle dört kısma ayrılmış olur İğneyi bu kısımlardan üst ve dıştakine yapmalıdır. Enjeksiyon bölgesi neresi?
Enjeksiyon bölgesi neresi?,
Deri altına enjeksiyon yapmak için en uygun bölge üst kolun dış yüzü ya da bacağın üst-dış kısmıdır. Daha nadir olarak kullanılsa da göğüste memenin üstü ya da karın derisinden de iğne yapılabilmektedir. Gluteal bölge neresi?
Gluteal bölge neresi?,
Gluteal kaslar: Kalçanın arkasında bulunan ve yuvarlak yapıyı da oluşturan kaslardır. Kalça anatomisinde gluteal kaslar; Gluteus minimus, gluteus maximus ve gluteus medius olmak üzere üç farklı kas grubundan oluşur. Temel olarak bacağın arkaya ve yana doğru açılmasını sağlarlar. B12 iğnesi nereye vurulur?
B12 iğnesi nereye vurulur?,
B12 eksikliği iğnesi olarak da bilinen parenteral tedavi; günde 100-1000 mcg olacak şekilde kas içine ya da deri altına 1 hafta boyunca her gün, sonra haftada 2 gün şeklinde 2 hafta boyunca, daha sonra da haftada 1 kez 1-2 hafta süresince uygulanır. Doğru enjeksiyon nasıl yapılır?
Doğru enjeksiyon nasıl yapılır?,
Hastaya gevşemesi ve dikkatini başka yöne çekmek için derin bir nefes alması söylenir. Enjektör kullanılan elin baş ve işaret parmağı arasında tutulur. İğnenin açık ucu üstten görülebilecek şekilde, 90 derecelik açıyla ve hızla dokuya batırılır. İğne doku içindeyken enjektör kıpırdatmadan sabit tutulur. Enjektör çeşitleri nelerdir?
Enjektör çeşitleri nelerdir?,
Enjeksiyon, steril bir iğne ve şırınga kullanılarak yapılır. Uygulama, genellikle kolun üst kısmındaki bir damara gerçekleştirilir. Bu prosedür, sadece eğitimli sağlık profesyonelleri tarafından yapılmalıdır. Koldan iğne nereye yapılır?
Koldan iğne nereye yapılır?,
Yeşil uçlu olan iğne uçları 21 G, siyah uçlu olan iğne uçları ise 22 G, kahverengi uçlu olan iğne uçları 26 G, turuncu uçlu olan iğne uçları ise 25 G ölçülerindedir. Tüm şırıngalara uyumlu giriş ucuna sahiptir.